Medialt intresse med mera för Skriv för din släkt!

Nu är det snart tre månader sedan jag blev klar med min skrivhandbok Skriv för din släkt!. Jag har fått så mycket positiv respons och så många jättetrevliga kontakter tack vare den, så det känns varmt i hjärtat.

Nu måste jag nog få skryta lite. 🙂 Så här skriver en köpare i ett mail ”Jag är dig verkligen tacksam – trots att jag är litteraturvetare och svensklärare så gav det mig så mycket att läsa din bok. Nya sätt att se saker, ny inspiration!” En annan har mailat: ”Din bok är utskriven och jag läser med förtjusning. Tycker den är en tillgång för varje forskare redan från början.”

Sådan respons är så himla kul att få. 🙂

Efter att den kommit ut har jag mailat till en del tidningar om min bok. Det är ju kul med uppmärksamhet och väldigt bra om fler släktforskare får information om den, och framför allt får inspiration att börja skriva. Av några har jag blivit intervjuad, och det kändes lite pirrigt men väldigt roligt. Jag som intervjuat så många människor under mina 30 år som journalist, nu var det jag som vara på motsatta sidan…

hd

I lördags var den här artikel publicerad i Helsingborgs Dagblad. Roland Classon har skrivit, en mycket kunnig och trevlig journalistkollega och som skrivit så många intressanta artiklar om släktforskning. Det var verkligen roligt att pratas vid och jag är så glad för att det blev så fint i tidningen.

hallands

I Hallands Släktforskarförenings tidning Hallandsfarares Information fanns denna artikel i senaste numret, som kom precis i början av juni.

Fler artiklar är på gång, och det ser jag fram emot.

Jag önskar att jag hade mer tid för släktforskningsskrivande. Men just nu skriver jag på en bok som ska publiceras i slutet av sommaren och manus måste vara klart om ett par veckor. Det är en del jobb kvar med denna och släktforskningen hinner jag inte alls med för tillfället. Samtidigt är det så stimulerande att få skriva, att få göra en bok. Boken ska innehålla en mängd gamla tidningsbilder, tagna av min tidigare kollega Tor Wiklund under hans 49 år som pressfotograf. Hans bilder förtjänas verkligen att ses igen, och ses av fler. Jag skriver texterna till bilderna och satt igår i tidningsarkivet och letade gamla artiklar från 60-talet. Jättekul!

Tänk att få ha så roligt arbete som jag har! 🙂

 Tillägg 26 juni:

Släkthistoriskt forum

Igår kom den i brevlådan, nummer 3 av tidningen Släkthistoriskt Forum, med artikeln om min bok. Jättekul!

Tillägg 17 september:

En kort artikel finns också i senaste numret av Vimmerby-Hultsfreds Släktforskarförenings medlemstidning:

VimmerbyHultsfred

Läs mer om boken Skriv för din släkt!

2 tankar kring ”Medialt intresse med mera för Skriv för din släkt!

 1. Fredrik Eriksson

  Hej Eva!

  Tror vi hade en liten kontakt för några år sedan angående släktforskningshemsidor och vad man kunde göra med dem. Har följt dig den senaste tiden, det har varit ganska mycket publicitet 🙂 och det ser ut som du har fått bollen i rullning……..vilket är jättekul. Jag håller mest på med hemsidor numera och kan se att du även där fått till en bra lösning….wordpress 🙂

  Lycka till!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej och tack!
   Dig minns jag. Vad roligt att du hör av dig.
   Ja, till bloggen har jag valt WordPress, det kändes enklast. Själva hemsidan är gjord med Concrete.
   Jag skickar ett mail till dig.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *