Vart tog Otto Wigren vägen?

De senaste dagarna har jag forskat lite om en person som heter Otto Wigren. Han föddes i Törnsfall 1872 och under ett par olika perioder bodde familjen i Gunnebo, där hans far var murare. Sista gången jag hittar honom i en husförhörslängd är i Gladhammar AI:21 sidan 253:

Hfl Gladhammar AI:21 sid 253
Källa: Arkiv Digital Gladhammar AI:21 (1891-1895) Bild 272 / sid 253

Hans far har dött 1887 och här dör hans mor 1894. Systern emigrerar till Norra Amerika året efter. Otto flyttar till Västervik i mars 1895. Det skriver prästen. Men Otto finns inte bland de inflyttade i Västervik. Så jag funderar mycket på vad som hände. Ångrade han sin planerade flyttning? Väntade han ett tag efter att han fått flyttbetyget, och flyttade senare? Men då borde han funnits med i inflyttningslängden för Västervik under det året. Kanske flyttade han aldrig till Västervik utan drog iväg till Stockholm direkt. För där hittar jag honom senare i livet.

Det här kräver mer forskning.

Otto Wigren finns inte i min egen släkt utan ska vara med i en artikel jag ska skriva till vår släktforskningstidning för publicering nästa år. Så jag hinner nog reda ut detta lite mer tids nog. Intressant är det i alla fall.

Andra bloggar om:

Lämna ett svar