Skriv för din släkt!

Nu är jag igång med att skriva en skrivhandbok och även med skrivarcirklar för släktforskare här i Västervik. I höstas höll jag den första och i nästa vecka startar nästa. Deltagare är släktforskare som vill lära sig skriva sina släktberättelser. Under kursen går jag igenom hur man kan göra och ger också personlig handledning till varje deltagare.

Det är väldigt roligt att läsa deltagarnas olika släktberättelser och få vara med att få igång skrivandet.

Nu när jag pratat med en hel del släktforskare om detta känns det som att många vill ha en knuff just för att komma igång. Det är inte alltid så lätt att få struktur i sin berättelse och komma fram till hur man ska börja, och så komma över tröskeln som ibland består av tvivel på sin egen förmåga. Mitt tips är: utgå ifrån hur du berättar när du berättar för andra i familjen. Tänk dig någon du skriver för och ha den kvar i tanken, det kan underlätta.

Efter den första kursen i höstas insåg jag att det behövs en handbok för släktforskare som vill komma igång med sitt skrivande. Många har släktforskat länge och samlat på sig en massa information och kan man inte föra den vidare till andra släktingar så är den till slut inte så mycket värd, utan försvinner kanske till och med den dagen jag är borta. Så en handbok blir det nu. Den ska jag publicera som e-bok.

När handboken är klar ska jag sammanställa en distanskurs i samma ämne, för dem som inte kan gå på en kurs regelbundet i Västervik. Även där ska personlig handledning ingå.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *